Hvorfor?
Gjør det selv: Korsfestelse

Påsketid er tid for ettertanke og erkjennelse av de lidelser som Jesus Kristus gikk i gjennom på Golgata da han døde for våre synder. Over hele verden ønsker tusenvis av kristne å føle de samme smertene, for å på den måten komme nærmere Jesus. Derfor presenterer vi herved gjøre-det-selv-korsfestelsen.

Først og fremst trenger man to kraftige planker. Den vertikale planken bør være 1,5-2 meter lengre enn kroppslengden din. Planken som skal utgjøre den horisontale delen av korset bør være ca. 50 cm lengre enn avstanden fra håndflate til håndflate når du har armene strekt ut i korsfestelsesposisjon. I tillegg trenger man 8-10 solide spikre. Disse kan godt kan være rustne, dersom du føler deg ekstra kristen.

  1. Ta for deg den vertikale planken, og merk av med en blyant 70 cm fra den ene enden. Dette er toppen på korset ditt.

  2. Der hvor du merket av med blyant spikrer du fast den horisontale planken. Det er viktig at planken er sentrert, slik at det ikke blir overvekt på den ene eller andre siden (se figur 1).

  3. For den fingerneme snekker kan det være artig å dekorere toppen med et lite skilt, som forteller navn og yrke på den som har laget korset. Hvis du for eksempel heter Ingvar Nilsen og er en rørlegger fra Indalsøra, risser du da I.N.R.I. på skiltet. Hvis du derimot heter Svein Arne Tormodsen, apoteker fra Notodden, kan det være lurt å ikke henge opp et slikt skilt.

  4. Det kan hende at det blir vanskelig å få noen til å spikre nevene dine fast til korset. Løsningen på dette problemet er å hamre spikrene inn fra baksiden av planken (se figur 2), akkurat der hvor hendene dine kommer til å være under korsfestelsen, altså ytterst på begge sider av den horisontale planken (pass på at du har målt opp avstanden grundig).

  5. Det er viktig å kle seg passende for en anledning som dette. Et opprevet laken rundt livet og tornekrans på skallen er jo klassisk korsfestelsesantrekk som funker bra. Pass på å trykke kransen godt ned over hodet, slik at den sitter skikkelig.

  6. Sett deg ned på korset og plasser føttene dine i delvis utstrakt posisjon, og pass på at du er plassert slik at armene dine er i riktig posisjon i forhold til den horisontale planken. Bruke en hammer og slå inn den første spikeren, som er den som skal holde føttene dine på plass. Husk at denne spikeren skal i gjennom begge fotsålene!

  7. Så legger du deg ned på korset og strekker ut den venstre armen slik at den er rett over spikeren som du hamret inn fra baksiden av planken. Slå hardt på spikeren med ytterdelen av hånden. Det kan være litt vanskelig å få spikeren gjennom hånden, men husk at øvelse gjør mester. Når du har fått spikeren i gjennom gjør du det samme med den andre hånden.

  8. Du er nå i korrekt posisjon, men du er egentlig ikke het korsfestet ennå. Hvis du ikke har familie eller venner som kan løfte opp korset for deg, kan du alltid rope på forbipasserende som går forbi huset ditt. Spør dem om de kan være så snille å løfte korset opp i vertikal posisjon.

Voilá! Ha en flott, kristen påske!


Skriv kommentarer til denne saken:
Navn:
Sted:
Din kommentar:

Skriv inn nummeret til høyre: 10014


NB! Alle innlegg som inneholder linker, html-koder eller script, blir slettet automatisk. Det samme gjelder innlegg med overdrevne repeteringer eller lange ord uten mellomrom.
Når du legger inn din kommentar her, godtar du også at Herregud.com eventuelt kan publisere denne kommentaren i andre sammenhenger, både elektronisk og skriftlig. Vi reserverer oss også retten til å slette meldinger.
Når du trykker på knappen for å lagre kommentaren, aksepterer du også at Jesus døde på korset for din skyld. Du samtykker da også til at Svevende Ord kan innhente dine skatte- og kredittopplysninger og andre forhold som vedrører din økonomi, opplysninger om din familie og hvor du eventuelt arbeider eller studerer. I tillegg gir du oss tilgang til å logge inn på din Nettby-, Facebook- eller Twitterkonto og bruke disse til å spre Bibelens budskap. Vi finner brukernavn og passord i RAM-registeret på din computer.
Kommentarer til Gjør det selv: Korsfestelse:

Kategori: kristenliv
Opphavsrett © 1999-2021 Herregud.com | Kontakt: redax@herregud.com