Hvorfor?
Frelse til hedningene

- Hvorfor vi gjør dette? Fordi det ville være for egoistisk av oss å holde Guds ord for oss selv, sier Josef Rinnan om sin misjonærvirksomhet i Amazonas. Sammen med åtte andre misjonærer reiser han til de dype skoger i Amazonas for å spre Det Eneste Rette Budskap til laverestående mennesker.

Av Gabriel Engelzen

- Håper de har innlagt vann, for jeg bare må dusje og barbere beina, sukker Siri G. Ålgata.
Om bord i elvebåten går praten om løst og fast mellom misjonærene. Vi går i land ved en indianerlandsby dypt inne i Amazonas.
- Hva er det verste med denne jobben?
- Det tøffeste med å jobbe side om side med denne type mennesker er at de ikke har så god forståelse for hygiene som vi vestlige. Det er også en av grunnene til at jeg gjør dette. Det minste vi privilegerte kan gjøre er å lære de laveste av de lave å stelle seg selv, og lage litt finere ting, og sånn. Ikke leve som apekatter, liksom. Det skal nok bli folk av disse også, sier Siri kjekt mens hun tappert vandrer inn i landsbyen.

Primitive mennesker

- Det er helt utrolig hvor primitive disse menneskene her nede er, forteller Josef. De lager maling av knuste bær for å få rødfarge i ansiktene sine. Og de smører seg med saften fra pressede blomsterblader for å dufte godt. Det er først når vi kommer ned hit vi ser hvor langt vi er kommet i Vesten, filosoferer han.
I det samme vi har kommet inn i landsbyen, starter de innfødte sin velkomsthilsen, en serie ville sanger og negerdans.
- Få korset hitover, brøler Siri umiddelbart.
De andre kommer styrtende med korset og stiller det opp foran indianerne, mens alle stemmer i for å overdøve hedningene: ”Ta nu i mod denne Rette lære eller Satan han skal lægge dig i lænke.”, roper Josef, Siri og de andre misjonærene, høyere og høyere, til de til slutt klarer å overdøve indianerne.
Daniel, en av de andre kjekke misjonærene forklarer: - Vi synger salmer for å overdøve den såkalte velkomstdansen deres, slik at vi vinner frem med det vi er her for å gjøre. Mang en misjonær har tabbet seg ut ved å falle for den tilgjorte vennligheten de møter når de kommer ned hit. Vi lar ikke indianerne kaste blår i øynene på oss og lure oss til å tro at slike pompøse ritualer er oss verdig. I stedet stiller vi oss bak korset, synger og holder opp Bibelen. Etterpå kan vi lene oss tilbake og la Budskapet virke, nesten av seg selv.
Etter ”velkomsten” går misjonærene videre i arbeidet med å føre indianerne fra mørket og inn i frelsens lys. Josef trekker meg til side, der han står med en indianerkvinne.
- Dette er typisk, sier han og peker på smykket kvinnen har rundt halsen.
- Denne amuletten skal gi henne lykke i livet. Hun fortalte nettopp at hun har snakket med sjamanen om at hun ikke klarer å bli gravid, og han har gitt henne dette smykket, et symbol som skal blidgjøre gudene.
Han tar frem en kniv, kutter smykket av kvinnen, og tilføyer: - Jeg må nesten le når jeg ser hva disse får seg til å tro på, sier han, og henger et kors rundt kvinnesns hals.
Kvinnen er full av gledestårer, og prøver bablende å samle opp restene av smykket sitt fra bakken. Hun viser sin frelse ved å holde korset opp mot oss, gråte og tale i tunger. Josef smiler faderlig mot henne, mens han hjelper henne å bli kvitt restene av amuletten. Dermed er en ny sjel frelst, og Josef går videre til nestemann.
- Det fine med denne virksomheten er den gode samvittigheten vi får, sier Josef.
- Vi frigjør dem fra uvitenhet og medisinmennenes skremsler, og lærer dem at troløshet sender dem rett til helvete. Det føles godt å hjelpe stakkarene med å ta de første skrittene på vei mot å leve som mennesker, og ikke som dyr.
Han nikker mot den nyfrelste kvinnen for å illustrere hva han mener.

Ved å følge dette tiltaket mot uvitenhet og barbari har vi fått et innblikk i unge idealisters uselviske kamp for frelse av laverestående, primitive raser. Følg med videre på herregud.com på de fromme misjonærenes korstog gjennom jungelen. Om ikke lenge bringer vi dere historien om landsbyen som for to år siden fikk en spesiell velsignelse fra Gud, etter å ha hatt besøk av et misjonærektepar i over et år.


Skriv kommentarer til denne saken:
Navn:
Sted:
Din kommentar:

Skriv inn nummeret til høyre: 18223


NB! Alle innlegg som inneholder linker, html-koder eller script, blir slettet automatisk. Det samme gjelder innlegg med overdrevne repeteringer eller lange ord uten mellomrom.
Når du legger inn din kommentar her, godtar du også at Herregud.com eventuelt kan publisere denne kommentaren i andre sammenhenger, både elektronisk og skriftlig. Vi reserverer oss også retten til å slette meldinger.
Når du trykker på knappen for å lagre kommentaren, aksepterer du også at Jesus døde på korset for din skyld. Du samtykker da også til at Svevende Ord kan innhente dine skatte- og kredittopplysninger og andre forhold som vedrører din økonomi, opplysninger om din familie og hvor du eventuelt arbeider eller studerer. I tillegg gir du oss tilgang til å logge inn på din Nettby-, Facebook- eller Twitterkonto og bruke disse til å spre Bibelens budskap. Vi finner brukernavn og passord i RAM-registeret på din computer.
Kommentarer til Frelse til hedningene:

Kategori: misjon
Opphavsrett © 1999-2021 Herregud.com | Kontakt: redax@herregud.com