Hvorfor?
Aksjon mot onde komikere

Sjokk og sinne er noen av de mildeste reaksjonene som bekymrede lisensbetalere har mot Torsdagsklubben på TV 2. Men heldigvis har Gud vist at det straffer seg å rakke ned på kristne autoriteter.-Jeg synes denne Jespersen har mye å lære av Karsten Isachsen, forteller Solveig Solsvik.

Når TV2 slipper til den rabiate ateisten Otto Jespersen - ondskapens yppersteprest blant komikerne - må vi erkjenne at man har nådd et kulturellt bunn-nivå i Norge.

De siste månedene har Jespersen og hans håndtlanger Thomas Gjertsen latterliggjort selvmord, psykiske lidelser og tråkket på andre svake grupper i samfunnet. At Jespersen kan få seg til å håne og true landets statsminister tyder på at mannen for lengst har gått over i en psykotisk tilstand, hvor selv bønn ikke lengre er god nok medisin. Riktignok finner vi det formildende at han har latterliggjort de homofile, men så lenge han ikke inkluderer muslimer, alenemødre og aborttilhengere, så viser det at han egentlig ikke har noe kreativt å bidra med.

Jespersen forsøker seg på humor av den heseblesende typen, men det er ikke noe å le av i det den mannen lirer av seg, med mindre man synes at blasfemi i seg selv er morsomt. Det virker som om Jespersen ikke innser at dersom man er morsom på bekostning av kristendommen, så faller dette på sin egen urimelighet. For hva annet ler man da av, enn det som andre mennesker holder hellig? Da befinner man seg på et farlig lavt nivå, og denne type humor bør myndighetene nå se nærmere på.

Svevende Ord ønsker å være en moralsk motvekt i forhold til underholdningsartister som ikke respekterer kirke, regjering og kongehus. Bekymrede kristne som ønsker å rope ut mot galskapen kan nå melde seg inn i aksjonen Herrens Ydmyke Lakeier mot Evneveike Komikere som Ondskapsfullt Raljerer i Etermedier og Televisjon (H.Y.L.E.K.O.R.E.T.) Gjennom leserbrev, telefonaksjoner og intens bønn ønsker vi å sette et fokus på underholdningprogrammer i TV og på radio som kun har til hensikt å mobbe andre mennesker.
Et uomtvistelig bevis for gjennomslagskraften til H.Y.L.E.K.O.R.E.T. fikk vi da våre bønner ble svart av Gud i forige uke. Da sørget Jesus for å knekke Gjertsens arm til skrekk og advarsel for dem som tuller med Kjell Magne Bondevik. Otto Jespersen kommer antageligvis til å få oppleve lignende ting i nærmeste framtid, siden flere og flere kristne nå ber Gud gripe inn mot denne galningen. Bibelen forteller tydelig om den skjebnen som venter komikere som ikke innser at de er på villspor:

Den rettferdige skal glede seg når han får hevn. Han skal vaske sine føtter i den ugudeliges blod. Da skal menneskene si: Den rettferdige får dog sin lønn; der er dog en Gud som dømmer på jorden. (Salme 58:11-12)

H.Y.L.E.K.O.R.E.T. ønsker også å rope et varsko mot NRK, som har holdt sine lisensbetalere for narr i mange år. Ved siden av at også statskanalen har Otto Jespersen på sine lønningslister, skal en sterkt antikristelig komiker som heter Arne Kalvø ha bygget seg en skitten karriere i NRK ved å latterliggjøre politikere og kristne ledere i et ukentlig radioprogram. Arne Kalvø går vist ikke av veien for å si dumme ting mens han later som om han er Kjell Magne Bondevik eller Valgjerd Svarstad Haugland. Det sier seg selv at slike plattheter umulig kan være morsomme og at Kalvø i virkeligheten er misunnelig på skikkelige folk som vet å oppføre seg normalt.

Det finnes veldig mange gode eksempler på humor som Jespersen, Gjertsen og Kalvø kunne lært av. Karsten Isachsen burde vært et forbilde for alle norske komikere. Se bare på dette artige eksempelet fra Isachsens bok "Fra Lutter smil og glede", som på en utmerket måte viser at man ikke trenger å være ondskapsfull for å være morsom:

Det var bryllup i kirken. Etter vielsen skulle de synge den kjente brudesalmen på nr. 717: "I bygge skal huset på ordets klippegrunn". Men klokkeren så feil i farten og kunngjorde nr. 617.

Organisten tenkte det var forandret i siste liten og bladde raskt 100 nummer tilbake og spilte i vei. Og menighetene stemte i, med stigende forundring, den gamle botssalmen: "Hjelp Herre, hjelp meg! Sjå no gjeng eg under! Alt håp um livet no er sprengd i sunder."
Fra Lutter smil og glede.


Når det gjelder bruk av ironi, så er det heller ikke mye som kan måle seg med den skarpe tungen som Jesus viste i Matteus (kap. 21) hvor yppersteprestene og de skriftlærde klagde til Jesus over at folket sang lovsanger til Gud. Som svar på tiltale sa Jesus: -Ja, men har dere aldri lest: "Du har latt småbarn og spedbarn synge din pris!"? Her drar Jesus som kjent en sylskarp ironisk referanse til kapittel 8 i Salmene, noe som garantert førte med seg mye munterhet blant disiplene og de andre tilhørerne.

Man finner også solide innslag av humor i kristendommens opprinnelse. Hvem har ikke måttet trekke litt på smilebåndet, når Gud i skapelsesberetningen på en selvironisk måte framstiller seg selv i menneskelig skikkelse og spaserer rundt og leter etter Adam i buskene? Humor er med andre ord et sentralt element i Bibelen, noe som enda en gang understreker at man ikke trenger andre bøker enn den. Dersom disse komikerne har tenkt å satse på humor som er basert på overdrivelse og ironi, så kan de med fordel tatt litt lærdom av både Bibelen og av Karsten Isachsen. Husk at humor ikke har noen verdi, med mindre hele familien kan le av den sammen.

Interesserte som ønsker mer informasjon om aksjon H.Y.L.E.K.O.R.E.T. kan kontakte Svevende Ord Bibelsenter.


Skriv kommentarer til denne saken:
Navn:
Sted:
Din kommentar:

Skriv inn nummeret til høyre: 18223


NB! Alle innlegg som inneholder linker, html-koder eller script, blir slettet automatisk. Det samme gjelder innlegg med overdrevne repeteringer eller lange ord uten mellomrom.
Når du legger inn din kommentar her, godtar du også at Herregud.com eventuelt kan publisere denne kommentaren i andre sammenhenger, både elektronisk og skriftlig. Vi reserverer oss også retten til å slette meldinger.
Når du trykker på knappen for å lagre kommentaren, aksepterer du også at Jesus døde på korset for din skyld. Du samtykker da også til at Svevende Ord kan innhente dine skatte- og kredittopplysninger og andre forhold som vedrører din økonomi, opplysninger om din familie og hvor du eventuelt arbeider eller studerer. I tillegg gir du oss tilgang til å logge inn på din Nettby-, Facebook- eller Twitterkonto og bruke disse til å spre Bibelens budskap. Vi finner brukernavn og passord i RAM-registeret på din computer.
Kommentarer til Aksjon mot onde komikere:

Kategori: kultur
Opphavsrett © 1999-2021 Herregud.com | Kontakt: redax@herregud.com