Hvorfor?

Utvalgte spørsmål til Gud:

Kjære Gud!

Vi lurer på hvorfor du er slik en dårlig producer? Når noe stilig skjer, for eksempel et lynnedslag eller en spektakulær feberredning i en fotballkamp, hender det jo selvfølgelig at man ikke får det med seg, fordi man ser en annen veg eller lignende. Hvorfor blir det da aldri sendt repriser, hverken i normal hastighet eller slow motion?

Guds guddommelige svar:

Kjære Eskild og Torgeir!
Denne funksjonen finnes allrede. Noe som til og med beskrevet i 1. Samuels bok, 14:38, når Saul viser dagens hendelser i reprise:

Da sa Saul: Tred hit alle høvdinger blandt folket, så dere kan få se hvorledes det har seg med den synd som er gjort idag!

Her fortelles det altså om en reprisekjøring av noe disse menneskene har gått glipp av, som ble vist senere den samme kveld. Men denne flotte funksjonen kan også anvendes på ting man har opplevd, og som man gjerne vil se igjen ved en senere anledning. Profeten Esekiel beskriver dette nærmere:

Og det var å se til som det syn jeg før hadde sett, som det syn jeg så da jeg kom for å ødelegge staden, og synene var som det syn jeg hadde sett ved elven Kebar, og jeg falt ned på mitt ansikt (Esek 43:3).

Merk dere at dette skjedde lenge før noen hadde oppfunnet fjernsynsapparatet og videospilleren. Så det er en misforståelse at dette er noe som bare hører til tidsalderen som dere lever i. Dette er et gammelt triks. For å framkalle en slik repetisjon, skal man bare kaste seg ned på bakken, rope på meg og be om en Hellig Reprise. Eventuelt kan dere fyre opp et brennoffer. Det hjelper for det meste! Men på samme måte som Esekiel falt i bakken, kan dere også gå på trynet når dere ser en slik guddommelig repetisjon. Det er ikke alle som takler en opplevelse som det. Ha forøvrig en god helg!

Til oversikten | Neste

På forsiden nå:
Opphavsrett © 1999-2021 Herregud.com | Kontakt: redax@herregud.com