Hvorfor?

Utvalgte spørsmål til Gud:

Kjære Gud!

jeg synes du er blitt så slapp i det siste. Jeg bladde litt i det Gamle Testamente i helgen, og der var det fart! Dreping av fiender, ofring av førstefødte og greier. Men nå er det jo bare elsk din neste som deg selv og vend det annet kinn til og skikkelig softe saker. Hvorfor er det blitt slik, og når kan vi vente oss mer action?

Guds guddommelige svar:

Kjære Per Ståle!
Brevet ditt har fått meg til å tenke litt, det har det virkelig. Og jeg skal ikke nekte for at alt har blitt veldig mye annerledes siden Jesus kom tilbake fra jorden med masse nymotens ideer om hvordan familiebedriften skulle runnes. Før i tiden, som du så korrekt påpeker, var det knall i padden, da var jeg kongen på haugen, og dersom et land skulle legges øde og alle mann skulle være døde, og fortrinnsvis før lunsj, ja, så ble det slik! Men nå er det stabsmøter og medarbeidersamtaler og teambuildingsaktiviteter og verneombud og du aner ikke! For ikke å snakke om alle disse informasjonsrådgiverne som tyter som kakerlakker frem fra hver eneste sprekk og snakker om budskap og målgruppe og ønsket etterlatt inntrykk og jeg-vet-hva!

Litt har jeg jo likevel fått til, det må jeg jo tilstå. Da guttehvalpen var på høstferie på Bermuda, lot jeg Kjell Magne, en av mine trofaste tjenere, tiltre som sjef for regjeringen deres. Og siden jeg følte meg litt skøyeraktig den dagen, og alle disse forbannete rådgiverne heldigvis avspaserte, fikk Valgerd en post, hun også. Den har jeg ledd mye av! Men ikke før avkommet var på plass igjen, så fikk han klemt inn Per Kristian Foss som finansminister. En sodomitt i en av de viktigste regjeringsposter! Er ikke det et endetidstegn så vet ikke jeg. Jeg gjorde klar en god, gammeltestamentlig dødsstråle, men da var det selvsagt ledergruppemøte og budsjettforslag og langtidsplanlegging, og før jeg fikk ladet opp batteriene igjen så var det for seint. Typisk!

Spørsmålet er hva jeg skal gjøre. Jeg kan jo selvsagt førtidspensjonere meg og gå over i konsulentbransjen, jeg skal ikke legge skjul på at det har kommet noen bokstavelig talt varmende tilbud fra min ærede konkurrent noen etasjer lenger ned. På den annen side er det jo fortsatt nok av ting å ta fatt på her oppe. Kjell Magne trenger all den hjelp han kan få, min kjære kollega med turban litt lenger borti høgget sliter også litt i disse dager... Kanskje jeg rett og slett skal begynne å forberede guttungens hjemkomst, ihvertfall tilsynelatende? Det skulle gi disse rådgiverne og konsulentene og teambuilderne noe å tenke på. LAG EN STRATEGI! PEK UT MÅLGRUPPER! LAG SPØRREUNDERSØKELSER! FORBERED HANDLINGSPLANER! JEG ER ALLMEKTIG, IHVERTFALL IFØLGE 75% AV DE SPURTE SOM OPPGIR AT DE HAR EN INNTEKT OVER 600.000, HAR MER ENN TRE ÅRS HØYERE UTDANNING OG ET REGELMESSIG, HETEROFILT SEKSUALLIV! HALLELUJA!

Til oversikten | Neste

På forsiden nå:
Opphavsrett © 1999-2021 Herregud.com | Kontakt: redax@herregud.com